Έξυπνες Δυνατότητες Αναζήτησης στην Google

Posted by: seoko13

Ένα από τους κύριους στόχους της Google είναι να βελτιώνει συνεχώς την εμπειρία του χρήστη στην αναζήτηση, με αποτέλεσμα ο χρήστης να βρει ακριβώς αυτό που ψάχνει. Στην προσπάθεια αυτή έχει αναπτύξει και κάποια ειδικά χαρακτηριστικά που απαντάει άμεσα μόνη της χωρίς να σε παραπέμπει σε άλλες ιστοσελίδες.

Παρακάτω θα παρουσιάσουμε μερικά από τα κύρια αυτά χαρακτηριστικά. Θα παραθέσουμε εικόνες που θα φαίνονται οι λέξεις κλειδιά με τα οποία κάνουμε αναζήτηση και πως αυτά τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στην Google. Να σημειώσουμε ότι τα περισσότερα από αυτά πρέπει να πραγματοποιηθούν στην googe.com και όχι στο google.gr. Eπίσης μπορείτε να μάθετε την επιτυχία της Google στην Ελλάδα στο άρθρο: Να γιατί οι Έλληνες αγαπάμε την Google.

Αθλητικά γεγονότα

Μπορείτε να αναζητήσετε με τα ονόματα των δύο ομάδων και να σας βγάλει το πρόσφατο αποτέλεσμα τους και την ημερομηνία της επόμενης συνάντησης τους. Επίσης αν ψάξετε με το όνομα μιας ομάδας ή το πρωτάθλημα μιας χώρας (Άρσεναλ, Premier League) θα σας βγάλει το τελευταίο παιχνίδι και το επόμενο παιχνίδι της ομάδας και του πρωταθλήματος αντίστοιχα.

ποδόσφαιρο google

Πτήσεις

Μπορείτε να ενημερωθείτε για την πτήση σας γράφοντας την εταιρεία και τον αριθμό της πτήσης σας.

πτήσεις Google

Ανεργία

Μπορείτε να μάθετε επίσης για το ποσοστό ανεργίας μιας χώρας.

ανεργία Ελλάδα

Πληθυσμός

Ακόμη να μάθετε το πληθυσμό μιας χώρας.

πληθυσμός Ελλάδας

Καιρός

Μπορείτε να μάθετε τον καιρό για οποιαδήποτε πόλη γράφοντας τη λέξη «καιρος» ακολουθούμενη από την πόλη που σας ενδιαφέρει.

καιρος Αθηνα Google

Ανατολή και Δύση του Ήλιου

Μπορείτε να δείτε την ακριβή ώρα της ανατολής και της δύσης του Ήλιου για πολλές πόλεις, γράφοντας τη λέξη «sunrise»ή «sunset» ακολουθούμενη από την πόλη.

ηλιοβασίλεμα Αθήνα goole

Αριθμομηχανή

Μπορείτε να χρησιμοποιείστε την Google σαν αριθμομηχανή, απλά εισάγετε τον υπολογισμό θέλετε γίνει στο πλαίσιο αναζήτησης.

calculator google

Μετατροπές Μονάδων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google για να μετατρέψετε μεταξύ πολλών διαφορετικών μονάδων μέτρησης του ύψους, του βάρους του όγκου και πολλών άλλων.

μετατροπέας

Time

Μπορείτε να δείτε την ώρα σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο, πληκτρολογήστε «time» και το όνομα της πόλης.

time google

Σχόλια (0)

Γράψε σχόλιο

μικρότερο | μεγαλύτερο

busy